Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnázium


Archívum

AJKP 20013./2014. tanév


Dráma-színházlátogatás

Német egyetemista a Váciban

EUROSCOLA

Iskolánkból az AJKP\9 osztály benevezett az Európa Parlament által szervezett Euroscola-játékra. Harminc kérdésre kellett válaszolnunk interneten. Minden kérdés megválaszolásához meghatározott másodperc állt a rendelkezésünkre. Témája az Európai Unió volt. Sajnos nem jutottunk be az öt legjobb közé, de egy jót játszottunk. Az osztályból  Zeke  Dániel érte el a  legjobb  eredményt,  ezért Dicséretett érdemel.

Kanyó Tiborné
tanárnő


Március 15. ünnepe
Galéria


Sítáborban az AJKP-sok
Galéria

Kubala Laszi Szellemi Torna

Országos döntő
Debrecen, 2012. február 24-25.

A versenykiírás láttán három tanulóval (Domán Máté, Hatala Krisztián, Sipos Bence- 12.A osztályos tanulók) egyeztetve, úgy gondoltuk, hogy szeretnénk megmérettetni tudásunkat ezen a versenyen. A döntőre kijutásunk első állomása tehát egy, a szervezők által elektronikusan küldött kérdőív kitöltése volt....  Bővebben...


A szalagavató képei
2011. december 20.
A Váci Gála képei
2011.december 21.
A szalagavatói beszéd szövegét
itt olvashatja !

Váci napok versenyei
2011.

A versenyekről, határidőkről részletesen 
itt olvashat!

A verseny eredményeinek megtekintéséhez kattintson
ide!VERSENYFELHÍVÁS

A bátonyterenyei Váci Mihály Gimnázium, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és Bátonyterenyei Alapszervezete első alkalommal – hagyományteremtő céllal - hirdet életmódversenyt

„Egészséged legyen a szenvedélyed!” címmel

Bátonyterenye és környéke általános, - illetve középiskoláinak a december elsejei
AIDS – ellenes világnap alkalmából.

A versenyfelhívás részleteinek megtekintéséhez kattintson ide!

Jelentkezési lap letöltése itt!

A versenyről készült képek, illetve cikk  megtekintése


Felvidéki kirándulás

2011. október 14.

 
Az előző tanévben iskolai versenyt rendeztünk a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az első három helyezett csapat díja egy kirándulás volt, melyet a Felvidékre terveztünk, mert fontosnak tartottuk a magyar kultúra megismerését egy történelmi magyar tájon. Egy kisbusszal vittünk gyerekeket, tehát 18 diákkal nézhetünk meg három történelmi várost.

A kirándulásra egy pénteki napot választottunk. Három város megnézését tűztük ki célul. A legelső város Zólyom volt, amely Balassi Bálint költőnk szülőhelye is egyben. Itt a várat tekintettük meg. Következő megállóhelyünk Besztercebánya volt, amely mindenkit Egerre emlékeztetett, és ahol a gyerekek gyakorolhatták az idegen nyelvórán szerzett tudásukat is. A harmadik és egyben legutolsó város, amelyet megnéztünk az Selmecbánya. A város azért érdekes, mert a hegyvidékre épülve a városban alig van vízszintes hely. Ezt tartottunk a legnagyobb élménynek, hiszen ilyen várost ennyi látnivalóval keveset látunk. Itt megnéztük a Leányvárat, amiért elég sokat gyalogoltunk, valamint láttuk a történelmi belvárost is, amit az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

A kirándulás mindenki számára nagy élmény volt. Legnagyobb érdeme az, hogy néhány fiatal számára közelebb hoztuk a határon túlra rekedt magyar kultúrát.

Reméljük, még tudunk hasonló élményekkel gazdagítani sok vácis diákot.

Galéria


Operation Friendship of BAVARIA


Az idei nyár egyik jelentös eseménye volt, hogy iskolánk tanulói Németországban jártak
az „Operation Friendship of BAVARIA cserekapcsolat révén....( a cikk folytatásának olvasásához kattintson ide)

KÉP MEGTEKINTÉSE


 A Váci Mihály Gimnázium az X-Class referenciaintézménye


Kép nagyítása
További információ eléréséhez kattintson a képekre!