Galéria

"Egészséged legyen a szenvedélyed"

                                    


               

Mozgalmas évet, és eseménydús hónapot zárt a bátonyterenyei Váci Mihály Gimnázium önkéntes ifjúsága. December 1-jén az Aids- ellenes világnap alkalmából Egészséged legyen a szenvedélyed című vetélkedőt szerveztek a ifjúsági vöröskeresztes diákok, hagyományteremtő céllal.

A versenyen feladatai között szerepeltek többek között:
vöröskeresztes alapismeretek,véradással kapcsolatos totók, elsősegélynyújtás, csecsemőgondozás,  drog-, dohányzás-, HIV/AIDS prevenció,polgári védelmi feladat.

Eredményes szerepléséért minden versenyző kapott egy-egy Mikulás csomagot. A 3. helyezést a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, Komódy Dorottya, Králik Adrienn, Szomora Melissza és Völgyi Virág érte el. Második helyezett lett a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola négy versenyzője, Gordos Veronika, Kispál Szilvia, Elischer Dávid és Mészáros Kristóf. A verseny győztesei a salgótarjáni Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjai lettek: Józsa Bettina, Fajd Petra, Baranyi Petra és Kovács Kinga.

Az évet a szokásos intézményi véradás zárta, ahol több mint 70 véradó járult hozzá - ünnepek közeledtével kiemeltem fontos - biztonságos betegellátáshoz. A véradóknak szendvicsekkel, házi süteménnyel és mézeskaláccsal kedveskedtek a vácis diákok.

A vetélkedőt és a véradást támogatta a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, a   kisterenyei Spurt Kft, a nagybátonyi Szélkakas Fogadó, a Bátonyterenyei Tanuszoda, és a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központ.

 Gordos Emese 10/A